Σχετικά με το site

Οι Έλληνες αγρότες είναι γενικά απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι με τα επαγγελματικά τους θέματα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν μια πραγματική εικόνα για τη σημασία της γεωργίας στην οικονομία και στην ποιότητα της ζωής των πολιτών. Αυτό συμβαίνει επίσης, γιατί νοιώθουν - και με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι - εγκλωβισμένοι σε αναποτελεσματικά συστήματα.

Η ιστορία, μας διδάσκει, ότι όσο οι άνθρωποι θα έχουν ανάγκη τροφής και ένδυσης, η γεωργία θα παραμένει μία βασική οικονομική δραστηριότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τις επόμενες … χιλιετηρίδες η γεωργία θα είναι ένα από τα πιο σταθερά επαγγέλματα. Το ζητούμενο είναι ποιοι θα ασκούν τη γεωργία; Οι απογοητευμένοι και οι εγκλωβισμένοι;

Σίγουρα όχι. Οι αγρότες που θα κυριαρχήσουν στα χρόνια που έρχονται θα είναι αισιόδοξοι, ενημερωμένοι, ανήσυχοι, επιχειρηματικά σύγχρονοι και το σημαντικότερο, δεν θα έχουν την εντύπωση… ότι τα ξέρουν όλα.

Γι αυτούς τους αγρότες δημιουργήθηκε αυτό το site.

Η έκδοση που βλέπετε είναι ένα πρωτότυπο. Σκοπό έχει να αποτελέσει την πλατφόρμα, όπου θα αναπτυχθεί ένα πραγματικά δυναμικό και με προσωπικότητα site. Κάθε παρατήρηση και υπόδειξη προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αυτονόητο ότι θα βοηθήσει αφάνταστα.

Ο στόχος είναι ένας και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να τον υπηρετήσουμε. Να αναδειχθούν οι τεράστιες δυνατότητες και οι απίθανες ποιοτικές - προοπτικές της Ελληνικής υπαίθρου.

 

Στα χρόνια που έρχονται δεν θέλουμε αγρότες, θέλουμε «καλλιεργημένους» καλλιεργητές.

 

Σπύρος Καχριμάνης

kahrimanis@ena.gr

 

Δείτε επίσης
www.elaiolado.gr
, www.e-natural.gr , www.idx.gr